Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 19 oktober 2016

Voedingstips die stress verbannen en een Young Professional helpen

Gestrest? We hebben verschillende smakelijke oplossingen bedacht om angst levels te verlagen. Stress kan tot snacken leiden, wat goed kan zijn, als je de juiste tussendoortjes kiest.

‘’ Sommige voedingsstoffen kunnen je gemoedstoestand verbeteren, terwijl andere ons juist slechter laten voelen doordat ze moeilijk te verteren zijn,’’ zegt Marisa Moore, een voedingsdeskundige van Atlanta en vertegenwoordiger van de Academie van Voeding en Diëtiek.

 

1.Vis zoals zalm is een rijke bron aan omega-3 vetzuren, een natuurlijke stemmings-booster, blijkt uit diverse studies.  Stress hormonen zoals cortisol worden geassocieerd met ontstekingen. Echter, omega-3 helpt het lichaam om deze ontstekingen te remmen. laat zien dat dit ook helpt tegen stemmingsverbetering en dat het sociaal gedrag bevorderd.

2.Chia zaden en lijnzaad zijn andere manieren om omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Echter ze brengen meer voordelen met zich mee. Allebei zijn ze super gezond en vaak bevinden ze zich op een lijst van super voeding die je zou moeten eten.

3.Avocado’s zijn een bijzondere bron van vitamine B6 en foliumzuur, beiden blijken bij te dragen aan stressvermindering en het onderhouden van het zenuwstelsel. Avocado’s bevatten ook een gezonde portie kalium( 1 avocado bevat 975mg waar 1 banaan maar 422mg bevat), welke helpen om de bloeddruk te reguleren. Voeg dus altijd avocado toe aan een salade of maak je eigen guacemole dip.

4.Een handje vol amandelen bevat 20%  aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium, een mineraal dat ook helpt om het cortisol niveau te regelen. Onderzoek heeft aangetoond dat magnesium een kalmerend effect heeft op het zenuwstel en een positief effect heeft op de nachtrust. Houd jou portie dus binnen handbereik(1 portie is de hoeveelheid van een shot glas).

5.Een kleine hoeveelheid gekookte broccoli bevat twee keer meer vitamine-C, wat helpt je bloeddruk en cortisol niveau te regelen, dan een enkele sinaasappel. Vitamine-C sterkt ook je immuunsysteem, welke vaak daalt bij een toename van stress en je vatbaarder maakt voor verkoudheidjes. Mix wat broccoli door een omelet in de morgen of dip het door humus als snack.

6.Eieren bevatten veel proteïnen en vitamine- B. Een hoog gehalte aan proteïne stabiliseert de suikerspiegel, dit in tegenstelling tot sommige koolhydraten. Voedingsexperts stellen dat we allemaal meer eieren moeten eten. Eieren zijn daarom perfect om de dag mee te beginnen. Breek de dag, tik een eitje.

7.Boerenkool en andere donkere bladgroenten zoals Zwitsersesnijbiet zitten boordevol essentiële  voedingsstoffen, zoals vitamine A, vitamine K en kalium. met verse worst, een oer-Hollands gerecht voor in de donkere dagen van het jaar.

8.Pompoenpitten zijn heel goed te eten als tussendoortje. Ze zitten vol met magnesium en zink. Zink wordt gebruikt om het immuunsysteem een opkikker te geven magnesium wordt gebruikt om ADHD en angst te verhelpen. Atleten gebruiken dit ook om hun energie te verhogen en te behouden.

9.Pure chocolade (zo puur mogelijk) bevat veel antioxidanten en is gerelateerd aan een lage bloeddruk. Ook is het bewezen dat het eten van pure chocolade geassocieerd wordt met verbeterde gemoedstoestand en verbeterde cognitieve functies.

Het is niet makkelijk om een manier te vinden om stress te verminderen. Echter, wanneer we kijken naar een tussendoortje dat goed smaakt en voedzaam is, dan is het beter om een van de bovengenoemde te kiezen dan om iets te kiezen welke ons systeem juist in de war brengt.

 

Uit het lijstje van de boven genoemde producten heeft Business Talent Network maar liefst 5 van de 9 producten op kantoor en worden deze producten dagelijks genuttigd tijdens de lunch!  Gekookte broccoli, Boerenkool, Pompoenpitten en pure chocolade staan nog niet op het assortiment!