Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 07 september 2016

Keuze stress van Young professionals

Keuze stress van Young professionals is de oorzaak van werkstress, burn-out en andere spanningsklachten. Waar doe je wel en niet aan mee zoals social media en waar geef je je aandacht aan. De keuze is enorm en zorgen voor enorme dilemma’s, die op het werk worden uitvergroot met als gevolg disfunctioneren door concentratieverlies, fouten maken en dus verlies van arbeidspotentieel.

Zeker bij de Young professionals zijn het vaak hele grote hobbels die te nemen zijn, want bij hen komt alles in één keer. Ze zijn jong en starten in een eerste baan na hun studie en dat is spannend. Ze gaan geld verdienen en carrière maken! Maar na een tijdje blijkt dat de voorbereiding van de genoten opleiding en de werkomgeving toch niet in elkaars verlengde liggen en al helemaal niet aansluiten. Vaak blijken bevoegdheden en taken toch niet helemaal te zijn wat men ervan verwacht had.. Na een lange voorbereidende studie, is de werkelijkheid toch behoorlijk anders en dat kan behoorlijk tegenvallen.

Keuze stress van Young professionals komt doordat ze overal bij willen zijn.
Ook ‘moet’ deze Young professional veel. Zowel op het werk als thuis. Er zijn zoveel keuzes te maken en je mag vooral geen fouten maken. De ‘keuze stress’ wordt extra vergroot door het gebruik van social media, want ze willen overal bij zijn. De valkuil van he overal bij willen zijn, wat natuurlijk niet kan, vraagt zoveel energie dat de lol er vaak al af is. Maar deze ziet zichzelf dan uitgeblust na een lange werkdag op de bank zitten en denkt wat heb ik toch een saai leven.

Een relatie opbouwen hoe moet dat ook al weer?
Een andere belangrijke oorzaak van burn-out onder jongeren is dat zij in deze eerste werkzame periode vaak ook starten met een serieuze liefdes relatie. Ze gaan samenwonen en maken vaak al plannen voor de toekomst. Ook hierin is het balanceren en je eigen pad bewaken tegenover en het liefst met die nieuwe partner. Er samen uitkomen en accepteren dat er altijd verschillen in opvatting zullen blijven is moeilijk accepteer baar als je zo jong bent. En daarbij moet je dan ook nog gaan werken!

De oplossing
Een eenduidige oplossing of tover pil is er niet. Ieder mens is uniek met een unieke set van waarden en normen en deze is het beste gebaat met een persoonlijke aanpak van zijn of haar stress gerelateerde probleem en ontwikkelgebied. Het belangrijkste is om voor jezelf alles op een rijtje te plaatsen en zorgen dat je rust neemt.