Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 25 oktober 2016

4 manieren om te weten of je een High Potential bent.

De meeste bedrijven willen hun toekomstplannen een geheim houden. Helaas leidt dit tot dat de  werknemers niet weten of zij kandidaten zijn voor een toekomstige promotie.

Soms krijgen medewerkers een hint, door bijvoorbeeld een interne opleiding of zij mogen deel nemen aan een belangrijke task force. Maar op andere momenten, zijn ze gewoon niet zeker. Zelfs wanneer een bedrijf een persoon heeft verteld dat hij/zij wordt beschouwd als een hoog potentieel, zijn de redenen soms vaag.

Dus, hoe kun je weten of je worden beschouwd als een high-potentiële werknemer? En als je wordt beschouwd als een hoog potentieel, hoe kun je weten wat zij in jouw zagen.

Hieronder krijg je inzicht in deze vier verwachtingen van high potentials.

# 1: High Potentials hoge normen

High potentials zijn niet tevreden met gemiddelde prestaties. Zij streven ernaar om de beste te zijn. Ze zijn ook realistisch dat perfectie niet mogelijk is, zo zetten ze niet in op onrealistische verwachtingen over zichzelf of anderen. In plaats daarvan zien high potentials fouten als kansen om te analyseren wat er mis ging en te verbeteren.

# 2: High Potentials verkijken zich niet op relaties

High Potentials laten hun werkzaamheden niet overschaduwen ten opzichte van het belang van het behoud van solide zakelijke relaties. Zij erkennen dat om een blijvende invloed te creëren, ze moeten supporters hebben door de gehele organisatie.

High potentials begrijpen dat dit betekent dat zij niet al hun tijd achter hun computer moeten zitten en alleen maar gericht moeten zijn op hun eigen werkzaamheden. Ze vinden de tijd om anderen te leren kennen. Ze eten lunch met collega's, zodat ze hun perspectief kunnen begrijpen.

# 3: High Potentials worden begeleid door de beste van de Organisatie

High potentials zijn niet gericht op hun eigen behoeftes. Ze zijn, in de eerste plaats gericht op wat het beste is voor de organisatie. Hun acties worden geleid door te doen wat goed is voor de organisatie en de medewerkers. Ze geloven in het grotere doel van het vennootschap. Ze zijn er niet alleen voor het salaris of de volgende promotie.

# 4: High Potentials continu Leerlingen

High potentials zijn natuurlijk continu leerlingen. Ze weten dat hun leiderschap pad een reis is, en geen bestemming. Ze zijn bereid om:

• Extra verantwoordelijkheid te nemen

• inzicht krijgen uit boeken, blogs, video’s om hun denkprocessen te rekken

• praten met anderen in het bedrijf om de onderlinge afhankelijkheden tussen afdelingen inzichtelijk te krijgen.