Overslaan en naar de inhoud gaan
Ingediend door Moongro on 28 november 2016

Veel vraag naar ICT’ers en technici

HR-managers zitten met de handen in het haar, er is veel moeite om professionals te vinden in ICT en techniek sector. 

Dat blijkt ook uit het jaarlijkse onderzoek van loonstrookverwerker ADP, organisatiebureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim duizend HR-professionals. Een derde van hen ervaart problemen bij het werven van nieuwe medewerkers.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 28 november 2016

De ‘Young professional’

Young Professionals, Young Executives, helden van de toekomst. Het zijn de 20- tot 30-jarigen die al wel wat ervaring hebben met werken, maar er toch nog niet helemaal zijn. Het zijn de mensen vol energie, en die besmettelijke energie ook overal mee naartoe nemen. Het zijn de hyperambitieuze hipsters met een spirituele outlet om hun hectische werkleven vol te kunnen houden. Tenminste, dat wordt gezegd.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 16 november 2016

Waar liggen de uitdagingen bij Young Professionals?

Veel Young Professionals hebben moeite met de transitie van studie naar een werksituatie. Ze vragen zichzelf af: hoe manifesteer ik me, hoe zijn de verhoudingen, wat is mijn positie, wat kan ik wel maken en wat kan ik niet maken. Thema’s waar ze mee worstelen zijn: positie bepalen, rollen, verantwoordelijkheden. Sommige zijn bang voor de gevolgen van hun gedrag.

Ze denken na over: wie ben ik, hoe zit ik in elkaar, en wat voeg ik toe.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 31 oktober 2016

4 adviezen die Elke Young Professional verteld moet worden

Iedereen heeft wel gehoord van het gezegde, "Werk slimmer, niet harder," maar is het niet hard werken om manieren te bedenken om slimmer te zijn? De volgende vier stukken van professioneel advies zal dienen om je te inspireren om succesvol te zijn als young professional.

1. Zoek een persoon die de baan heeft die u wil.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 25 oktober 2016

4 manieren om te weten of je een High Potential bent.

De meeste bedrijven willen hun toekomstplannen een geheim houden. Helaas leidt dit tot dat de  werknemers niet weten of zij kandidaten zijn voor een toekomstige promotie.

Soms krijgen medewerkers een hint, door bijvoorbeeld een interne opleiding of zij mogen deel nemen aan een belangrijke task force. Maar op andere momenten, zijn ze gewoon niet zeker. Zelfs wanneer een bedrijf een persoon heeft verteld dat hij/zij wordt beschouwd als een hoog potentieel, zijn de redenen soms vaag.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 19 oktober 2016

Voedingstips die stress verbannen en een Young Professional helpen

Gestrest? We hebben verschillende smakelijke oplossingen bedacht om angst levels te verlagen. Stress kan tot snacken leiden, wat goed kan zijn, als je de juiste tussendoortjes kiest.

‘’ Sommige voedingsstoffen kunnen je gemoedstoestand verbeteren, terwijl andere ons juist slechter laten voelen doordat ze moeilijk te verteren zijn,’’ zegt Marisa Moore, een voedingsdeskundige van Atlanta en vertegenwoordiger van de Academie van Voeding en Diëtiek.

 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 05 oktober 2016

Startende professional in Nederland verdient niet zo veel

De salarissen voor Young professionals zijn in Nederland lager dan in ons omringende landen. Nederland neemt in 2015 een achtste plaats in op de Europese ranglijst, dezelfde positie als een jaar eerder.

Met een gemiddeld basissalaris van respectievelijk 41.300 euro en 86.085 euro, verdienen Nederlandse Young professionals in 2015 minder dan in zeven andere Europese landen. Dat concludeert het nieuwste Global 50 Remuneration Planning Report. 

 

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 21 september 2016

Salaris niet belangrijk bij Millennials

Wij Nederlandse jonge werkende geboren na 1980, hechten meer belang aan opleidingsmogelijkheden en een goede werk-privé balans dan aan salaris. Dat blijkt uit 'Millennials at work', een nieuw onderzoek van PwC onder 4.000 jonge professionals uit 75 landen. In ons koude kikkerlandje gaan we zelfs nog iets verder, salaris staat niet eens in onze top-5, in tegenstelling tot internationaal gezien waar salaris op de tweede positie staat.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 07 september 2016

Keuze stress van Young professionals

Keuze stress van Young professionals is de oorzaak van werkstress, burn-out en andere spanningsklachten. Waar doe je wel en niet aan mee zoals social media en waar geef je je aandacht aan. De keuze is enorm en zorgen voor enorme dilemma’s, die op het werk worden uitvergroot met als gevolg disfunctioneren door concentratieverlies, fouten maken en dus verlies van arbeidspotentieel.

Lees verder Lees verder
Ingediend door Moongro on 31 augustus 2016

Young Professional bij KPN consulting

Net (of bijna) afgestudeerd in een bedrijfskundige of ICT-studie aan de universiteit en ambieer je een carrière in de ICT? Bij ons krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien. Je werkt samen met inspirerende professionals in een goede werksfeer aan interessante projecten. Een leuk weetje is dat de wortels van KPN Consulting in Delft liggen. Van een groep ambitieuze en gepassioneerde studenten groeiden we uit tot een professionele speler in de ICT-consultancy. Daarom hechten we veel waarde aan de kracht van de pas afgestudeerde student.

Lees verder Lees verder